REPARATII, MENTENANTA, LUCRARI DIVERSE INSTALATII GAZE

NU APELATI LA IMPROVIZATII. APELATI LA PROFESIONISTI!

Reparatii, mentenanta, lucrari diverseinstalatii gaze
Executam lucrari de reparatii, mentenanta si diverse lucrari de intretinere pentru instalatii gaze in judetul Olt. Exemplu: remediere neetanseitati (scurgeri), avarii etc.

Cui trebuie sa va adresati daca aveti o defectiune la instalatia de gaze?

Aceasta este o intrebare la care inevitabil, mai devreme sau mai tarziu, ajunge orice detinator al unei instalatii de gaze. Din pacate, de cele mai multe ori, sub presiunea timpului, din nestiinta sau din dorinta de a rezolva cat mai repede problema, consumatorii recurg la solutii nepotrivite, care complica situatia. Cea mai frecventa este apelarea Distrigaz Sud Retele. In urma acestui apel, un reprezentant al Distrigaz se deplaseaza in regim de urgenta la locul de consum si opreste de obicei furnizarea gazelor, informand clientul ca, in vederea remedierii instalatiei de gaze si repornirii furnizarii gazelor, trebuie sa contacteze o societate autorizata ANRE. Asadar situatia nu va fi rezolvata decat in parte, in sensul evitarii unei catastrofe datorate eventualelor scurgeri de gaze, dar nu si din punct de vedere al remedierii defectiunilor instalatiei de gaze. In plus, aceasta situatie complica procedura si mareste costurile, fiind necesara si efectuarea unei revizii a instalatiei de gaze, depunerea unui formular la Distrigaz si retrimiterea de catre acestia a unui reprezentant pentru a reporni furnizarea de gaze. Ce ar fi mai bine de facut pentru a evita complicatiile?

In conformitate cu normativul “NORME TEHNICE PENTRU PROIECTAREA, EXCUTAREA ŞI EXPLOATAREA SISTEMELOR DE ALIMENTARE CU GAZE NATURALE- NTPEE 2008”, “remedierile defecţiunilor constatate în instalaţiile de utilizare şi înlocuirea elementelor defecte sunt obligaţia consumatorului şi se realizează de către operatori economici autorizaţi de ANRE, pe cheltuiala consumatorului”. Asadar, cei care sint in masura sa remedieze defectiunile instalatiilor de gaze sunt firme autorizate ANRE care, pe cheltuiala consumatorului, vor remedia in conditii legale instalatia de gaze.

In concluzie: in cazul unei pierderi de gaze apelati la o firma autorizata ANRE in vederea remedierii acesteia sau, daca este o situatie de extrema urgenta, opriti dumneavoastra alimentarea cu gaze de la robinetul de siguranta si apoi apelati o firma autorizata. Daca nu puteti face niciuna dintre aceastea, numai atunci apelati Distrigaz care va veni si va opri alimentarea cu gaze, urmanda ca remedierea sa fie facuta tot de catre o firma autorizata ANRE.